Romfood Trading estimeaza o crestere a vanzarilor in 2017

Romfood Trading estimeaza o crestere a vanzarilor in 2017


Romfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania si dezvoltatorul marcii Alfredo Seafood, prognozeaza vanzari in valoare de aproximativ 2,6 milioane de euro (12 milioane de lei) in acest an, in reteaua HoReCa, in crestere cu 20% fata de anul precedent.

peste alfredoRomfood Trading, unul dintre principalii importatori si distribuitori de produse din peste si fructe de mare din Romania si dezvoltatorul marcii Alfredo Seafood, prognozeaza vanzari in valoare de aproximativ 2,6 milioane de euro (12 milioane de lei) in acest an, in reteaua HoReCa, in crestere cu 20% fata de anul precedent.


Daca segmentul HoReCa isi mentine ritmul de dezvoltare, luam in considerare ca in 2018, sa crestem portofoliul de produse Alfredo Seafood, care sa fie distribuite pe acest canal. Ma bucura sa vad aceasta evolutie pozitiva, datorata faptului ca romanii au devenit mai deschisi la preparate din ce in ce mai sofisticate pe baza de peste, dar si a unei orientari mai clare inspre consumul de peste la nivel casnic. Mai avem mult pana la dezideratul nostru de minimum o masa de peste pe saptamana, dar aceste miscari ale diferitelor segmente din piata de peste si fructe de mare, ne fac optimisti, a explicat Mihai Cristian Darmanescu, director general Romfood Trading.

Circa 15% din vanzarile totale ale Romfood Trading sunt realizate in reteaua HoReCa, in timp ce 35% din produse se distribuie pe canalele de retail traditional, iar 50% sunt orientate catre zona de comert modern, in marile lanturi de hipermaketuri.

In afara de gama de pesti exotici, distribuita preponderent prin segmentul HoReCa (dar si prin retelele cash&carry), compania comercializeaza pe acest canal o varietate larga de sortimente: de la pestele proaspat, preponderent salbatic, dar si de acvacultura, la peste gata procesat, gama din care fac parte soiuri ca: somonul, dorada, lupul de mare, pastravul sau crapul.

In Romania, zonele unde se mananca cel mai mult peste pe segmentul HoReCa, sunt capitala si orasele situate in apropierea Marii Negre sau a unor rauri importante. In virtutea traditiei, aici s-au consumat intotdeauna mai multe preparate pe baza de peste, situatie care se reflecta si in reteaua HoReCa, potrivit reprezentantilor Romfood Trading.



Poti fi interesat si de