350 de romani de la abatoarele din Germania, disponibilizati

350 de romani de la abatoarele din Germania, disponibilizati


Manzat GmbH, firma romaneasca cu birouri in Sgel, Germania, care a angajat circa 350 de macelari romani care munceau la abatoarele apartinand Grupului Tnnies, a depus la Tribunalul Meppen cererea de intrare in faliment. Astfel, romanii angajati acolo ar putea fi disponibilizati, scrie topagrar.com.

tonnies siteManzat GmbH, firma romaneasca cu birouri in Sgel, Germania, care a angajat circa 350 de macelari romani care munceau la abatoarele apartinand Grupului Tnnies, a depus la Tribunalul Meppen cererea de intrare in faliment. Astfel, romanii angajati acolo ar putea fi disponibilizati, scrie topagrar.com.


La abatoarele din Sgel, in Saxonia Inferioara, se taie 15.000 de porci in fiecare zi. Regiunea este cea mai mare producatoare de porci din Europa. Peste 1.000 de oameni lucreaza acolo, o treime dintre acestia fiind macelari romani, majoritatea mutati aici inclusiv cu familiile.

Potrivit publicatiei Osnabrcker Zeitung, salariile muncitorilor romani sunt garantate pana la sfarsitul lunii iulie. Proprietarii abatoarelor, Weidemark Fleischwaren GmbH & Co. KG, au anuntat ca ar putea sa ii angajeze direct pe romani.

Primarul din Sgel, Gnter Wigbers, a anuntat ca se va implica pentru a rezolva situatia romanilor. El a spus ca abatoarele i-ar putea angaja direct pe romani.



Poti fi interesat si de