Fitch a imbunatatit perspectiva de rating pentru Carrefour

Fitch a imbunatatit perspectiva de rating pentru Carrefour


Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit perspectiva de rating pentru grupul francez de distributie Carrefour de la 'stabila' la 'pozitiva', confirmand in acelasi timp ratingul pe termen lung 'BBB' atribuit celui de al doilea grup mondial de distributie, transmite Reuters.

carrefour56Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a imbunatatit perspectiva de rating pentru grupul francez de distributie Carrefour de la 'stabila' la 'pozitiva', confirmand in acelasi timp ratingul pe termen lung 'BBB' atribuit celui de al doilea grup mondial de distributie, transmite Reuters.
'Decizia reflecta semnele de relansare cu succes a operatiunilor Carrefour din Franta in 2013, reducerea rapida a datoriilor in ultimii doi ani si imbunatatirea flexibilitatii financiare', se arata intr-un comunicat al Fitch.

Agentia de evaluare nu se asteapta insa ca datoria sa continue sa scada in mod semnificativ in urmatorii doi ani in conditiile in care Carrefour a vandut o parte din activele secundare iar compania a demarat o noua faza de investitii in magazinele sale. Cu toate acestea, Fitch crede ca Carrefour va putea genera vanzari sustinute si o crestere a profiturilor, in pofida investitiilor, ceea ce ar putea conduce la o imbunatatire de rating, pana la 'BBB plus', in urmatoarele 12-18 luni.

Potrivit Agerpres, Fitch avertizeaza ca succesul strategiei de reinnoire a Carrefour va depinde de cresterea vanzarilor si a profitului generat de operatiunile din strainatate. In acest sens, in timp ce Spania da semne de revenire, piata din Italia ramane punctul slab din Europa pentru Carrefour. De asemenea, rezultatele inregistrate pe piata din China nu s-au imbunatatit inca chiar daca reteaua Carrefour s-a extins pana la 236 de hypermarket-uri la sfarsitul lui 2013.


Cu peste 9.900 de magazine in 33 de tari, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. In Romania, Grupul Carrefour numara 139 de magazine, dintre care 24 de hipermarketuri 'Carrefour', 72 supermarketuri 'Market' si 42 magazine de proximitate 'Express'.



Poti fi interesat si de