Premium Porc vrea sa vanda 250.000 porci catre abatoare, in 2014

Premium Porc vrea sa vanda 250.000 porci catre abatoare, in 2014


Grupul Premium Porc, controlat de danezii de la DCH International, vrea sa-si consolideze pozitia pe piata de porc gras pentru abatorizare in acest an, potrivit reprezentantilor companiei.

portccGrupul Premium Porc, controlat de danezii de la DCH International, vrea sa-si consolideze pozitia pe piata de porc gras pentru abatorizare in acest an, potrivit reprezentantilor companiei.
2014 va fi un an care va insemna, in cifre, 250.000 porci grasi vanduti catre abatoare, 2 ferme noi intrate in circuitul de productie, fiind, mai mult, un an pregatitor pentru programul de dezvoltare pe termen mediu al companiei, a declarat pentru revista INDUSTRIACARNII.RO Dorin Martin, operation manager Degaro, companie detinuta de grupul danez. Dorin Martin afirma ca sectorul cresterii de porci este, fara indoiala, intr-o continua dezvoltare in Romania, sustinuta atat de cererea interna, in crestere, pentru carne proaspata (carne in carcase), cat si de perspectiva exportului de carne in UE si China.

In masura in care abatoarele romanesti vor reusi sa gaseasca clienti pe pietele China si UE, se va marca o crestere semnificativa si sustinuta a cererii de porc gras, a precizat Dorin Martin.
Premium Porc apartine DCH International A/S, fiind creata cu scopul de a asigura managementul fermelor de porcine din Romania, incluzand sase companii, printre care se numara Degaro (detine fermele de la Sibioara si Fantanele in judetul Constanta) si Ferma Negreni (judetul Olt). Pe piata locala, DCH International A/S a intrat in 2005 odata cu preluarea Suintest Prod. DCH International A/S a fost infiintata in 2001 ca firma mama pentru ferma de porci Canmark Family Farming Ltd din Canada. Cu o capacitate de 1.800 scroafe Canmark produce anual aproximativ 50.000 capete de porci pentru abatorizare.



Poti fi interesat si de