Constantin: Suntem pregatiti sa transmitem la Bruxelles varianta oficiala a PNDR 2014-2020

Constantin: Suntem pregatiti sa transmitem la Bruxelles varianta oficiala a PNDR 2014-2020


Ministerul agriculturii este pregatit sa transmita la Bruxelles varianta oficiala a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru perioada 2014-2020, a anuntat joi, la Pitesti, vicepremierul Daniel Constantin.

pndr3Ministerul agriculturii este pregatit sa transmita la Bruxelles varianta oficiala a Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru perioada 2014-2020, a anuntat joi, la Pitesti, vicepremierul Daniel Constantin.
"Suntem printre primele state care au transmis deja programul in faza de consultare la Bruxelles. Nu l-am transmis inca in faza oficiala, pentru ca nu sunt gata regulamentele europene, avem doar cateva regulamente europene de tranzitie finalizate. In masura in care vor fi aprobate in aceasta luna, noi suntem pregatiti sa transmitem programul. (...) Mai putem sa facem cateva modificari pana cand vom trimite programul oficial, dar mai putem sa facem modificari si dupa aceea, pentru ca va fi o perioada de consultari de doua-trei luni cu reprezentantii Comisiei Europene, pana cand programul va fi gata", a declarat Daniel Constantin, ministru al agriculturii.

Potrivit Agerpres, el a anuntat ca in mai putin de o luna va incepe depunerea proiectelor care urmeaza sa fie finantate in exercitiul bugetar 2014-2020.

"Nu asteptam sa atragem fondurile europene pentru perioada 2014-2020 pana cand Comisia Europeana isi va da acordul final. Ministerul agriculturii, pe baza regulamentului de tranzitie, este pregatit inca de astazi. Aveti deja ghidurile lansate spre consultare si suntem pregatiti (...), prima sesiune de primiri de proiecte va fi lansata in 20 mai", a spus Daniel Constantin. Vicepremierul Daniel Constantin participa la Conferinta Nationala PNDR 2020 "Satul romanesc are viitor", desfasurata la Pitesti.



Poti fi interesat si de