Rusia ar mai avea rezerve de alimente doar pentru doua saptamani

Rusia ar mai avea rezerve de alimente doar pentru doua saptamani


Rusia mai dispune de rezerve la toate categoriile de alimente doar pentru doua saptamani, dupa ce Moscova a decis la 7 august interzicerea timp de un an a importului majoritatii produselor agroalimentare din SUA si UE, sperand sa acopere acest gol cu importuri de la noi parteneri, a declarat miercuri vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, intr-o interventie in direct la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Unian.

rusia-alimente1Rusia mai dispune de rezerve la toate categoriile de alimente doar pentru doua saptamani, dupa ce Moscova a decis la 7 august interzicerea timp de un an a importului majoritatii produselor agroalimentare din SUA si UE, sperand sa acopere acest gol cu importuri de la noi parteneri, a declarat miercuri vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici, intr-o interventie in direct la postul public de televiziune Rossia-24, citat de Unian.


'La principalele tipuri de alimente, daca e sa vorbim de situatia la zi, dispunem de rezerve pentru doua saptamani', a afirmat Dvorkovici. El a explicat ca dependenta Rusiei de importuri la unele produse este de 4% (cum ar fi la cartofi) si de pana la 30% (cum ar fi la carne). Dependenta Rusiei de productia de lapte din strainatate este de aproximativ 20%, la carne de porc - de 20% si la carne de pasare - de circa 10%.

'Prin urmare, restabilirea stocurilor de produse este o problema de trei-patru zile', a spus vicepremierul rus, indicand ca Moscova isi pune speranta in tari precum Turcia, Belarus si mai multe state din America Latina, pana cand rafturile magazinelor vor putea fi umplute cu produse autohtone.

In perspectiva de un an, a adaugat el, Rusia se va axa mai mult pe productia proprie, in special, in ceea ce priveste productia de carne de pasare, legume si fructe. Cu toate acestea, el a recunoscut ca in privinta carnii Federatia Rusa este nevoita sa se orienteze totusi spre furnizori externi, potrivit Agerpres.



Poti fi interesat si de