AGRICOLA investeste 1,7 mil. euro in productia de salamuri crud-uscate

AGRICOLA investeste 1,7 mil. euro in productia de salamuri crud-uscate


Compania Salbac, parte a Grupului de Firme Agricola, a finalizat in aceasta saptamana o investitie de 1,7 milioane euro destinata cresterii capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate cu 25%.

agricola11Compania Salbac, parte a Grupului de Firme Agricola, a finalizat in aceasta saptamana o investitie de 1,7 milioane euro destinata cresterii capacitatii de productie a salamurilor crud-uscate cu 25%.


Actionam in trendul impus de piata si de obiceiurile de consum, ne focusam activitatea pe producerea si vanzarea salamurilor crud-uscate Agricola, unde ocupam pozitia de lider national din punct de vedere al cifrei de afaceri, cu o cota de 17%. Ne dorim sa consolidam aceasta pozitie de lider, acesta fiind si argumentul principal care motiveaza investitia facuta, a declarat Grigore Horoi, presedintele Grupului Agricola.

In prima jumatate a acestui an vanzarile de salamuri crud-uscate Agricola continua ascensiunea semnificativa pe care o inregistreaza constant in ultimii cinci ani. Comparativ cu 2009, pana in 2013 volumele de salamuri crud-uscate Agricola crescusera cu 88%, iar cifra de afaceri la aceasta grupa de produse era cu 142% mai mare in aceeasi perioada.

Daca in anul 2008 - anul modernizarii fabricii de crud-uscate Salbac - au fost livrate in piata 257 de tone de Salam de Sibiu Agricola, in 2013 s-au livrat 731 de tone, iar pentru acest an estimam ca vor ajunge la consumatorii nostri 850 de tone din acest pretios sortiment. Vorbim asadar de o crestere a volumelor la acest produs pretios de peste 200% in ultimii cinci ani. Cresterea vanzarilor de Salam de Sibiu Agricola este, practic, motorul dezvoltarii acestui business. In totalul vanzarilor de salamuri crud-uscate, Salamul de Sibiu are o pondere de 45%, iar in unele luni depaseste 50%, a precizat Angelica Smil Boboutanu, Directorul General Salbac.

Noua linie tehnologica de fabricare a salamurilor crud-uscate a fost amplasata in fabrica de preparate din carne a companiei, are in componenta noi tunele de maturare a salamurilor, depozite de produs finit si dispune si de o sectie de feliere-vacuumare realizata in conformitate cu cele mai noi si mai riguroase standarde de calitate europene.

Aici vom produce salamuri crud-uscate nemucegaite, in special Salamul Sinaia. Prima tona din acest sortiment apreciat de consumatorii nostri a fost livrata deja din data de 11 august. Pe de alta parte, fabrica unde obtinem Salamul de Sibiu este deja capacitata la maxim. Mizam pe o crestere de cel putin 10% a cifrei de afaceri in acest an, o cifra ambitioasa pentru o piata din ce in ce mai concurentiala. Avem deja solicitari care ne angajeaza intreaga capacitate si avem incredere ca vom dezvolta acest business urmarind cu rigurozitate cele doua principii de baza care ne caracterizeaza: respectul fata de consumatori si zero compromisuri in privinta calitatii produselor noastre, a aratat Angelica Smil Boboutanu, Directorul General Salbac.

Salbac a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 88 milioane lei, in crestere cu 7% fata de anul precedent. Salamul de Sibiu Agricola este lider detasat in segment pe piata din Romania in ultimii 6 ani, ultima masuratoare Nielsen indicand o cota de 51%.



Poti fi interesat si de