Germania asigura ca embargoul rusesc va avea 'un impact redus'

Germania asigura ca embargoul rusesc va avea 'un impact redus'


Ministrul german al agriculturii a asigurat ca embargoul rusesc asupra produselor agroalimentare provenind din Uniunea Europeana ar avea un "impact mai degraba redus" asupra pietei europene, relateaza France Presse.

germania1Ministrul german al agriculturii a asigurat ca embargoul rusesc asupra produselor agroalimentare provenind din Uniunea Europeana ar avea un "impact mai degraba redus" asupra pietei europene, relateaza France Presse.


Sectorul agricol rus nu poate satisface decat 60% din nevoile alimentare ale Rusiei, iar tara "nu poate acoperi singura diferenta, de exemplu cu privire la productia de lapte", a declarat ministrul Christian Schmidt pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, intr-un interviu ce urmeaza sa apara duminica.

Drept urmare, ministrul conservator al agriculturii al guvernului Angela Merkel se asteapta ca embargoul rusesc sa aiba un "impact mai degraba redus" asupra sectorului agroalimentar european. In context, el a apreciat ca este "prematur" sa avem in vedere compensatii financiare pentru sector, dupa cum reclama deja anumite voci. Totusi, ministrul nu a exclus acordarea unor astfel de ajutoare in functie de caz, in situatii de urgenta.

Ministrii europeni ai agriculturii vor discuta despre problema cu ocazia unui viitor summit in septembrie. Pana atunci, Christian Schmidt spera sa se intalneasca cu omologii sai francez si polonez la Bonn "pentru a ajunge la un acord" asupra unei "strategii comune".

Rusia a raspuns saptamana trecuta sanctiunilor instituite de statele occidentale pentru implicarea sa in conflictul din Ucraina printr-un embargou asupra majoritatii produselor agroalimentare importate din tarile care au adoptat aceste sanctiuni. Interdictia vizeaza carnea de vita, de porc si de pui, pestele, branza, laptele, legumele si fructele provenite din SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada si Norvegia, potrivit Agerpres.



Poti fi interesat si de