Israelul se conformeaza directivelor europene


Israelul nu va mai exporta in Uniunea Europeana incepand cu data de 1 septembrie pasari si lactate produse in coloniile din teritoriile palestiniene, conformandu-se astfel directivelor europene, au anuntat duminica responsabili israelieni si europeni citati de AFP.

israel-pasari1Israelul nu va mai exporta in Uniunea Europeana incepand cu data de 1 septembrie pasari si lactate produse in coloniile din teritoriile palestiniene, conformandu-se astfel directivelor europene, au anuntat duminica responsabili israelieni si europeni citati de AFP.


Comisia Europeana a decis in luna februarie sa nu mai recunoasca autoritatea serviciilor israeliene de inspectie veterinara pentru exportul de astfel de produse provenite din Cisiordania, Ierusalimul de Est sau Platoul Golan. De asemenea, Comisia a solicitat Israelului sa instituie un sistem pentru identificarea originii produselor, astfel incat cele din aceste teritorii sa poata fi deosebite de celelalte.

Conform unui responsabil israelian a carui identitate AFP nu o precizeaza, Ministerul israelian al Agriculturii a cerut recent producatorilor sa separe liniile de productie pentru a putea continua exportul catre Europa, precizand insa ca valoarea acestor exporturi nu este foarte ridicata, astfel ca restrictiile nu vor avea un impact semnificativ asupra companiilor israeliene.

De asemenea, potrivit editiei de duminica a cotidianului Haaretz, care citeaza oficiali din ministerele de Externe si Agriculturii, produsele care nu vor mai fi exportate catre Uniunea Europeana vor fi redistribuite pe piata locala, citeaza Agerpres.



Poti fi interesat si de