FNGCIMM a semnat conventii de garantare cu noua banci

FNGCIMM a semnat conventii de garantare cu noua banci


Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii /FNGCIMM/ a incheiat conventii cu noua banci in campania APIA - SAPS 2014 de finantare a agricultorilor care beneficiaza de subventii pe suprafata, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

fngcimm-banci1Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii /FNGCIMM/ a incheiat conventii cu noua banci in campania APIA - SAPS 2014 de finantare a agricultorilor care beneficiaza de subventii pe suprafata, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, Agerpres.


'FNGCIMM a finalizat procedura de semnare a conventiilor cu bancile partenere in campania APIA - SAPS 2014 si invita agricultorii ca, in baza adeverintelor eliberate de APIA, sa acceseze credite apeland la una din cele noua banci partenere: CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Comerciala Romana, Banca Transilvania, UnicreditTiriac Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Piraeus Bank si Credit Agricole Bank Romania. Aceste credite pot fi garantate de catre FNGCIMM pana la 80% din valoarea finantarilor acordate de catre banci', se precizeaza in comunicat.

Prin conventii, bancile semnatare se angajeaza sa acorde beneficiarilor eligibili, credite in lei in vederea finantarii capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, valoarea creditului fiind pana la 90% din suma cuvenita din Schema de plata unica pe suprafata (SAPS), se mai arata in comunicat.

Schema de plata unica pe suprafata consta in acordarea de catre APIA a unei sume uniforme pe hectar, 120 euro/ha, platibila o data pe an, decuplata total de productie.

'Dobanda finala aplicata beneficiarului nu poate depasi ROBOR 6M + maxim 4%, iar pentru garantia acordata se plateste anual un singur comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de institutia finantatoare, in conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene si Ordinul Ministrului nr. 40/2009 - MADR', se subliniaza in comunicatul Fondului.

Pentru accesarea garantiei, beneficiarul va depune la banca finantatoare documentatia de credit, care, in baza analizei documentatiei solicita Fondului emiterea unei garantii. FNGCIMM prelucreaza solicitarea, acorda garantia si, in baza acordului de garantare, banca semneaza contractul de credit cu beneficiarul, se mai arata in comunicat.

'Pentru a beneficia de garantia FNGCIMM, producatorii agricoli eligibili trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizati ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru aceeasi finantare', se precizeaza in comunicatul citat.



Poti fi interesat si de