Iordania interzice importurile de ovine si bovine din Romania

Iordania interzice importurile de ovine si bovine din Romania


Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importurile de ovine si bovine din Romania dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a raportat ca au fost depistate recent cazuri de maladie a limbii albastre in Romania, informeaza duminica agentia Petra.

iordania-vaca1Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importurile de ovine si bovine din Romania dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a raportat ca au fost depistate recent cazuri de maladie a limbii albastre in Romania, informeaza duminica agentia Petra.


Un oficial din minister, Munther Rifai, a declarat pentru Petra ca OIE a anuntat pe site-ul sau de Internet depistarea in Romania a bolii limbii albastre, provocata de un virus, care se transmite in randul animalelor prin intermediul insectelor, dar care nu este contagioasa pentru om.

Potrivit sursei, Romania este al doilea mare exportator de carne catre Iordania, dupa Australia. Regatul importa anual din Romania intre 300.000 si 400.000 de ovine si bovine. Alte importante tari exportatoare catre Iordania sunt Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan si Sudan, transmite Agerpres.



Poti fi interesat si de