Trei tone de conserve pateu de ficat si carne de porc si apa vor fi scoase de la Rezervele de Stat

Trei tone de conserve pateu de ficat si carne de porc si apa vor fi scoase de la Rezervele de Stat


Trei tone de conserve pateu de ficat si carne de porc, dar si apa pentru aproximativ 1.500 de persoane, vor fi scoase de la Rezervele de Stat pentru ajutorarea persoanele afectate de inundatii, din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, informeaza un comunicat de presa al MAI.

trei-conserve1Trei tone de conserve pateu de ficat si carne de porc, dar si apa pentru aproximativ 1.500 de persoane, vor fi scoase de la Rezervele de Stat pentru ajutorarea persoanele afectate de inundatii, din dispozitia viceprim-ministrului pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, informeaza un comunicat de presa al MAI.


Totodata, au fost scoase de la Rezervele de Stat 100 de saltele, 100 de paturi si 200 de seturi de pat, iar pentru autoritatile locale au fost puse la dispozitie 18 tone de motorina necesare autoutilajelor cu care se intervine.

Produsele alimentare au fost transportate marti in judetul Mehedinti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie, restul ajutoarelor fiind transportate cu autocamioanele apartinand Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale.

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, s-a deplasat marti in zonele afectate de inundatii din judetul Mehedinti, respectiv in localitatile Orsova si Eselnita, pentru a analiza, la fata locului, situatia din teren, in vederea luarii masurilor necesare pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit din cauza viiturii.

Conform situatiei centralizatoare, in prezent nu sunt persoane sau localitati izolate, iar pe DN6 circulatia a fost reluata pe ambele sensuri.

Ministerul Afacerilor Interne si celelalte autoritati s-au mobilizat de la producerea primelor inundatii pentru a ajuta familiile afectate. In zonele afectate intervin peste 600 de forte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angajati ai Apelor Romane si ai autoritatilor locale, acestea avand la dispozitie peste 200 de mijloace auto. Totodata, peste 700 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne sunt in rezerva de interventie, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de