Cei mai buni specialisti din industria alimentara la Seminarul Integrat INDUSTRIA CARNII.RO

Cei mai buni specialisti din industria alimentara la Seminarul Integrat INDUSTRIA CARNII.RO


Avand drept tema generala Reinventarea industriei carnii de la A la Z, cea de-a IV-a editie a Seminarului Integrat INDUSTRIA CARNII.RO, care se defasoara in perioada 19-20 noiembrie 2014, la Rin Grand Hotel Bucuresti, aduce in prim plan un mesaj care indeamna la o analiza pragmatica a industriei carnii din Romania, din perspectiva dezvoltarii unui numar tot mai mare de afaceri integrate, care sa urmeze intreg lantul de productie de la furca la furculita.

seminar1Avand drept tema generala Reinventarea industriei carnii de la A la Z, cea de-a IV-a editie a Seminarului Integrat INDUSTRIA CARNII.RO, care se defasoara in perioada 19-20 noiembrie 2014, la Rin Grand Hotel Bucuresti, aduce in prim plan un mesaj care indeamna la o analiza pragmatica a industriei carnii din Romania, din perspectiva dezvoltarii unui numar tot mai mare de afaceri integrate, care sa urmeze intreg lantul de productie de la furca la furculita.


Pentru prima data in istoria acestui eveniment aducem la aceeasi masa de discutii toate segmentele sectorului industrial al carnii, incepand cu sectorul vegetal, atat de important in cresterea si nutritia animalelor, abatorizare, procesare, materii prime, echipamente, utilaje si nu in ultimul rand, finalizand cu HoReCa, retail modern si traditional. Realitatile industriei carnii din Romania vor fi dezbatute de cei mai importanti lideri de piata din sectorul agro-alimentar, alaturi de cele mai reprezentative institutii ale statului si reprezentantii asociatiilor profesionale.

Anul 2015 se prefigureaza a fi un reper important pentru producatorii si procesatorii romani de carne, mai ales ca proiectele agricole integrate vor primi un punctaj mai mare si vor avea prioritate la finantare in cadrul noului Program National de Dezvoltare Rurala 2014-2020. In prezent, Romania exporta in special materie prima, insa in viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala, vom pune accent pe proiectele integrate, care acopera tot lantul de productie. Proiectele integrate vor primi punctaj mai mare. Avem cu ce sa atragem romanii acasa. Fermierii au la dispozitie in aceasta perioada opt miliarde de euro, la care se adauga alte 12 miliarde, deci jumatate din cat are disponibil Romania ca buget va merge in sectorul agricol, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Daniel Botanoiu.

Un alt subiect de maxim interes, propus de revista INDUSTRIACARNII.RO pentru dezbatere in cadrul Seminarului Integrat, este exportul productiei obtinute in industria carnii din Romania. Pe langa efortul si talentul de a patrunde pe noi piete de desfacere, companiile au nevoie de sprijin si sustinere, atat din punct de vedere al promovarii calitatii produselor romanesti, cat si la nivel de relatii economice, diplomatice si politice. Industria alimentara este un domeniu vital pentru oricare economie, cu atat mai mult pentru tara noastra, daca luam in calcul ca este cel mai mare manufacturier din Romania, cu o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de euro anual.

Modernizarea si expansiunea rapida a fermelor de crestere si ingrasare a animalelor, a fabricilor de procesare, beneficiare de fonduri europene, coroborate cu productia si mai ales potentialul agricol al Romaniei sunt atu-uri ce merita exploatate, atat pe piata interna, cat si cea externa. Afacerile integrate din Romania au dovedit deja ca se pot adapta la orice conditii de piata, avand avantajul obtinerii de materii prime proprii care eficientizeaza intreg lantul de productie.



Poti fi interesat si de