Festivalul pestelui de Sfantul Andrei si Ziua Romaniei

Festivalul pestelui de Sfantul Andrei si Ziua Romaniei


In cadrul Targului de produse traditionale din parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, va avea loc sambata 29 noiembrie si duminica 30 noiembrie 2014, Festivalul pestelui de Sfantul Andrei si Ziua Romaniei.

peste-don-mariano1In cadrul Targului de produse traditionale din parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, va avea loc sambata 29 noiembrie si duminica 30 noiembrie 2014, Festivalul pestelui de Sfantul Andrei si Ziua Romaniei.


Credinciosii il sarbatoresc duminica, 30 noiembrie pe Sfantul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus si considerat de ortodocsi "Ocrotitorul Romaniei", Apostolul romanilor sau crestinatorul poporului roman. Sarbatoarea de Sfantul Andrei marcheaza inceputul iernii, iar noaptea de 29 spre 30 noiembrie are o insemnatate speciala in traditiile romanesti.

In mod traditional, de Sfantul Andrei este dezlegare la peste, iar in ajunul acestei mari sarbatori se consuma usturoi si bucate cu usturoi.

Si in acest an, de Sfantul Andrei, este dezlegare la peste, deci vor fi oferite spre degustare preparate din peste cu usturoi. In cadrul Targului de Produse Traditionale din Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din capitala, DON MARIANO va sarbatori, alaturi de participanti, ziua Sfantului Andrei.

Vedetele sarbatorii romanesti vor fi midiile si rapanele de la Marea Neagra cu vin si patrunjel si usturoi, servite cu mamaliguta calda.

Ziua Romaniei va fi sarbatorita cu carnati de peste cu fasole. Sute de portii de fasole cu carnati de peste vor fi pregatite dupa retetele lui Don Mariano. Consacratul bors de peste nu va lipsi de la aceasta dubla sarbatoare.

Don Mariano ofera gratuit, duminica 30 noiembrie, tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei, o portie de fasole cu carnati de peste, daca vin la targ cu un act de identitate valabil. Se mai pot savura scrumbie, crap, pastrav, ton, toate la gratar. Vor mai fi servite hamsii, lufarul,barbunul, stavridul prajite cu mamaliguta si mujdei de usturoi, asa cum cere traditia de Sfantul Andrei.

VICTORITA PESCARITA va aduce la targ salate de icre de crap sau stiuca, naturale, fara conservanti, zacusca cu peste, marinate de scrumbie, sprot, macrou. Batogul de crap, scrumbia afumata, pastravul afumat vor fi si ele in galantare.

Pestele proaspat va deveni o permanenta in Targul din Parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice din capitala, in sortimentatie variata.



Poti fi interesat si de