Crescatorii francezi se plang de preturile mici la carnea de porc

Crescatorii francezi se plang de preturile mici la carnea de porc


Fermierii francezi sunt afectati puternic de scaderea pretului la carnea de porc, o situatie cu care se confrunta si crescatorii romani, de altfel. Francezii se plang ca, incepand din vara, preturile primite de fermieri s-au redus foarte mult, ajungand la un nivel insuportabil, chiar sub costurile de productie, in ciuda scaderii preturilor la furaje in ultimele luni din 2014.

carne-pig1Fermierii francezi sunt afectati puternic de scaderea pretului la carnea de porc, o situatie cu care se confrunta si crescatorii romani, de altfel. Francezii se plang ca, incepand din vara, preturile primite de fermieri s-au redus foarte mult, ajungand la un nivel insuportabil, chiar sub costurile de productie, in ciuda scaderii preturilor la furaje in ultimele luni din 2014.


In medie, pierderile inregistrate de fermieri se ridica la 20 de euro pe cap de animal care iese din exploatatie, potrivit unui raport al Federatiei Nationale Porcine din Franta.

Embargoul rusesc, dar si sacrificarile in crestere in tari precum Germania, Spania, Olanda sau Belgia sunt doar cateva motive care au determinat reducerea cursului la carnea de porc. La sfarsitul primei saptamani din decembrie, crescatorii francezi primeau in jur de 1,26 pentru kilogramul de carne in conditiile in care costul de productie se apropia de 1,50 /kg.



Poti fi interesat si de