MADR va gazdui Targul de Craciun 'Calitate si traditie pentru romani'

MADR va gazdui Targul de Craciun 'Calitate si traditie pentru romani'


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va gazdui Targul de Craciun 'Calitate si traditie pentru romani', in curtea institutiei, in perioada 18 - 21 decembrie, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse alimentare de calitate garantata, cum sunt produsele traditionale atestate si ecologice certificate, potrivit unui comunicat al institutiei.

madr-tg1Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va gazdui Targul de Craciun 'Calitate si traditie pentru romani', in curtea institutiei, in perioada 18 - 21 decembrie, eveniment in cadrul caruia vizitatorii vor putea gasi produse alimentare de calitate garantata, cum sunt produsele traditionale atestate si ecologice certificate, potrivit unui comunicat al institutiei.


"In pragul Sfintelor Sarbatori de Craciun, vizitatorii sunt invitati sa redescopere gustul bucatelor de altadata al branzeturilor din Brasov - telemea de vaca, branza de burduf, cas, cascaval, telemea de oaie, urda - sau al celor din Botosani - cascaval de Vlasinesti, cas si branza ca la bunica, ce se potrivesc foarte bine cu painea traditionala. Iubitorii de peste pot gasi produsele aduse de la Tulcea: salata cu icre de crap sau stiuca, sardelute marinate in ulei, pastrama si batog de somn de crap argintiu sau de somn. Pastravul afumat in cobza de brad din Prahova se va regasi, de asemenea, intre produsele expuse", se spune in comunicatul ministerului.

Totodata, toti cei care vor trece pragul Targului de Craciun organizat de MADR vor gasi preparate din carne pregatite dupa retete mostenite din strabuni, precum lebar sau toba de casa, drob, carnati de porc, caltabos cu orez, mititei, slanina cu boia, patricieni din carne de oaie afumati, muschi crud - afumat, jambon cu os afumat sau bunatati aduse de la Buzau, precum mici de casa, piept de porc crud afumat, muschi taranesc crud afumat, carnati de casa afumati de porc, carnati de Plescoi cruzi si uscati, babic, ghiuden, pastrama de oaie.

MADR reaminteste ca recunoasterea traditionalitatii unui produs prin intermediul inregistrarii sale in conformitate cu ordinul 724/2013 este un proces continuu, care permite oricarui doritor sa aplice pentru obtinerea atestatului de produs traditional.

In acelasi timp, MADR precizeaza ca toate produsele care au fost atestate in baza vechii legislatii (Ordinul 690 din 2004) si nu s-au reatestat pana la 30 noiembrie 2014, nu mai pot fi incadrate in aceasta categorie.



Poti fi interesat si de