JBS vrea sa cumpere grupul Primo


Compania braziliana JBS intentioneaza sa cumpere grupul Primo, cel mai mare producator de jambon, bacon si alte produse procesate din Australia si Noua Zeelanda. Primo detine cinci unitati de productie, in care lucreaza peste 3.000 de persoane, si are in portofoliu marci precum Primo Smallgoods, Hans si Beehive.

jbs1Compania braziliana JBS intentioneaza sa cumpere grupul Primo, cel mai mare producator de jambon, bacon si alte produse procesate din Australia si Noua Zeelanda. Primo detine cinci unitati de productie, in care lucreaza peste 3.000 de persoane, si are in portofoliu marci precum Primo Smallgoods, Hans si Beehive.


JBS este unul din principalii producatori de carne din lume, fiind cel mai mare jucator din Australia si Noua Zeelanda pe segmentul de carne proaspata. JBS are in plan astfel sa se extinda si pe pietele asiatice.

Firma braziliana a inregistrat in primul trimestru din 2014 un profit net de 31,5 milioane de dolari, in scadere cu 69% fata de perioada similara din 2013, pe fondul cresterii puternice a cheltuielilor extraordinare (320,2 milioane de dolari), dar si ca urmare a numeroaselor achizitii (40 %). Comparativ cu aceeasi perioada din 2013, cifra de afaceri din primul trimestru s-a marit cu 35%, ajungnd la 11,89 miliarde de dolari. Compania sacrifica zilnic 12 milioane de pasari si 70.000 de porci.



Poti fi interesat si de