"Pomana porcului" la Targul de la Agronomie


In cadrul Targului de la Agronomie, incepand de vineri 19 decembrie 2014 pana marti 23 decembrie 2014, va avea loc Pomana porcului.

pomana-porcului-1In cadrul Targului de la Agronomie, incepand de vineri 19 decembrie 2014 pana marti 23 decembrie 2014, va avea loc Pomana porcului.


Ignatul, sarbatorit cu patru zile inainte de Craciun, este una dintre cele mai vechi traditii romanesti. De Ignat, in ziua sacrificiului, este obligatorie si Pomana porcului.

Dupa transarea si sortarea carnii, gazda pregateste o masa, pentru toti oamenii care au ajutat la taierea porcului.

Don Mariano si Victorita lanseaza invitatia la o portie de Pomana porcului cu mamaliguta si muraturi in Targul de la Agronomie unde se vor mai gasi si alte produse specifice sarbatorii de Craciun: carnati proaspeti, afumati, toba, leber, caltabos, sorici de porc, slanina,costita si alte bunatati.

La fata locului se vor prepara carnati proaspeti, jumari proaspete si se vor portiona fripturile si scaricica ce vor sfarai apoi pe gratarele incinse.

Se va cinsti pomana porcului cu un pahar de vin fiert.

Nu lipsesc nici preparatele din peste Victorita Pescarita: bors de peste, hamsie, stavrid si barbun prajiti, cu mujdei si mamaliguta, peste la gratar: crap, ton, pastrav, scrumbie,lufar, rapane si midii cu usturoi si vin.

Micii si carnatii de peste nu lipsesc nici de asta data de pe gratare.

Vor putea fi cumparate, pentru masa de Craciun, salate de icre de crap si de stiuca, zacusca cu peste, piftie de somn, peste marinat: scrumbie, macrou,sprot sarat sau marinat si peste afumat: batog de crap,scrumbie afumata, macrou sau pastrav afumat.

Pestele proaspat va fi de asemenea prezent si in acest weekend.

DON MARIANO si VICTORITA ureaza tuturor sarbatori fericite, cu pace si liniste alaturi de cei dragi! CRACIUN FERICIT!



Poti fi interesat si de