Africa de Sud vrea sa exporte carne de vita si antilopa in UE

Africa de Sud vrea sa exporte carne de vita si antilopa in UE


Africa de Sud poarta discutii cu Uniunea Europeana cu privire la posibilitatea exporturilor de carne de vita si antilopa in cele 28 de state membre ale UE, a declarat marti ministrul Agriculturii din Africa de Sud, Senzeni Zokwana, transmite Bloomberg.

bovineAfrica de Sud poarta discutii cu Uniunea Europeana cu privire la posibilitatea exporturilor de carne de vita si antilopa in cele 28 de state membre ale UE, a declarat marti ministrul Agriculturii din Africa de Sud, Senzeni Zokwana, transmite Bloomberg.

Africa de Sud negociaza in continuare obtinerea accesului pe piata din UE. Aceasta era o piata foarte lucrativa inainte de 2011 cnd Africa de Sud si-a pierdut accesul in urma epizootiei de febra aftoasa, a declarat Senzeni Zokwana, citata de Agerpres.

Acesta a precizat ca embargoul introdus in 2011 de o serie de state asupra exporturilor de carne de vita si vanat provenite din Africa de Sud a costat aceasta tara aproximativ patru miliarde de rand sud-african (348 milioane de dolari). In luna februarie a anului trecut Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor a declarat Africa de Sud libera de febra aftoasa.

Senzeni Zokwana a mai spus ca Africa de Sud intentioneaza sa gaseasca si alte piete pentru exportul de carne de vita si vanat vizand unele tari din Asia. Sectorul de crestere a animalelor din Africa de Sud are o valoare anuala de aproximativ 50 de miliarde rand sud-african. Africa de Sud produce in special carne de vita si carne de porc, urmate de carnea de strut si miel.



Poti fi interesat si de