China a interzis importurile de carne de pui si oua din SUA

China a interzis importurile de carne de pui si oua din SUA


Guvernul chinez a anuntat in data de 12 ianuarie ca interzice importurile de produse americane pe baza de carne de pasare, dar si pe cele de oua din SUA, a anuntat Consiliul American pentru exportul de carne de pasare si oua (USA poultry and egg export council).

gaini chinaGuvernul chinez a anuntat in data de 12 ianuarie ca interzice importurile de produse americane pe baza de carne de pasare, dar si pe cele de oua din SUA, a anuntat Consiliul American pentru exportul de carne de pasare si oua (USA poultry and egg export council).
Masura a fost luata in urma descoperirii recente a unor focare de gripa aviara inalt patogena in SUA.

Potrivit institutiei americane, restrictiile se refera la produsele brute si cele prelucrate, dar si la materialul genetic (animale vii si oua pentru incubatie). Departamentul pentru Agricultura al USA a notificat recent aparitia unui focar de gripa aviara inalt patogena (H5N2) depistat in data de 24 decembrie 2014 in comitatul Benton, din statul Washington. Virusul a fost semnalat intr-o exploatie cu 178 gaste, curcani, pui, rate si porumbei care au luat contact cu pasari migratoare. 37 de pasari au murit, restul fiind sacrificate.



Poti fi interesat si de