Carnea de Mangalita, promovata la "Saptamana verde"

Carnea de Mangalita, promovata la "Saptamana verde"


Regiunea Banatului Montan este prezenta si in acest an la cea de-a 80-a editie a expozitiei internationale "Saptamana verde", ce se desfasoara in perioada 16 - 25 ianuarie, la Berlin, in Germania.

mangalitaRegiunea Banatului Montan este prezenta si in acest an la cea de-a 80-a editie a expozitiei internationale "Saptamana verde", ce se desfasoara in perioada 16 - 25 ianuarie, la Berlin, in Germania.

Banatenii au in portofoliu o gama variata de produse traditionale, de la cele din carne de porc provenite de la rasa Mangalita, zacusca, branzeturi de toate felurile, gemuri si dulceturi din fructe de padure de mai multe sortimente, pana la produsele stupului - miere de salcam, tei, poliflora, mana, propolis, polen, laptisor de matca, rachia de Banat si vinul de Tirol."Prezenta delegatiei banatene la Berlin a fost posibila cu sprijinul Consiliului Judetean, in colaborare cu Camera Agricola Judeteana.

Astfel, s-a reusit ca si in acest an o delegatie de producatori si specialisti sa fie prezenta la Saptamana Verde, unde are trei standuri din totalul celor 33, detinute de Romania. In acest fel, Banatul Montan va putea prezenta publicului european produsele sale traditionale de mare pret', a declarat pentru AGERPRES specialistul agricol din Consiliul Judetean Caras-Severin, dr. ing. Liviu Munteanu, aflat la Berlin.

Toate acestea vor fi "impletite" cu diferite obiceiuri si traditiile culturale ale Banatului. Romania dispune la editia din acest an de un spatiu de prezentare in suprafata de 327 metri patrati.



Poti fi interesat si de