Studiu MPB: Productia de carne de porc va scadea, in 2015

Studiu MPB: Productia de carne de porc va scadea, in 2015


Productia de carne de porc in Europa ar trebui sa se reduca in 2015, potrivit unui studiu realizat de March du porc breton (MPB), dupa ce si in 2014 numarul animalelor sacrificate a fost mai mic fata de anul anterior.

carne purcelusProductia de carne de porc in Europa ar trebui sa se reduca in 2015, potrivit unui studiu realizat de March du porc breton (MPB), dupa ce si in 2014 numarul animalelor sacrificate a fost mai mic fata de anul anterior.

Astfel, anul trecut au fost sacrificati 247,13 milioane de porci la nivel european, comparativ cu 249,7 milioane de capete in 2013, arata site-ul lafranceagricole.fr. Potrivit MPB, pentru acest an, estimarile se ridica la 246,5 milioane de porci sacrificati, fiind asteptata o crestere a efectivului de purcei in tari precum Danemarca, Olanda si Spania, state in care la jumatatea lunii august 2014 efectivele de reproductie erau in crestere. Pe de alta parte, analistii prognozeaza o scadere a efectivelor de porci in tari precum Franta, Olanda sau Italia.

porci



Poti fi interesat si de