Peste o tona de rechin si calcan confiscata la frontiera

Peste o tona de rechin si calcan confiscata la frontiera


Peste o tona de calcan si rechin, peste pescuit ilegal, a fost confiscata de politistii Garzii de Coasta (GC) Constanta.

calcanPeste o tona de calcan si rechin, peste pescuit ilegal, a fost confiscata de politistii Garzii de Coasta (GC) Constanta.
Cercetarile in acest caz au inceput dupa ce politistii de frontiera constanteni au depistat in trafic o autoutilitara cu ajutorul careia doi cetateni, un bulgar si un turc, transportau circa 400 kilograme de calcan, fara a avea documente justificative cu privire la provenienta marfii. Purtatorul de cuvant al GC Constanta, Marius Niculescu, a informat, luni, printr-un comunicat, ca in urma extinderii verificarilor au fost descoperite alte peste 900 kilograme de peste, din specia rechin, care fusesera procesate fara autorizatie in Portul turistic "Tomis" din Constanta, de catre membrii de echipaj ai unui pescador sub pavilion romanesc.

"Cei doi barbati au declarat ca au achizitionat pestele de la comandantul unui pescador sub pavilion Romania, aflat in Portul Turistic Tomis, cu scopul de a-l transporta in R. Bulgaria. Ca urmare, politistii de frontiera au extins cercetarile, depistand la bordul pescadorului cantitatea de 905 kilograme peste din specia rechin, care fusese procesata fara autorizatie de membrii echipajului", a evidentiat reprezentantul GC.

La actiunea organizata de politistii de frontiera au participat si lucratori ai Directiei Sanitar Veterinare Constanta si Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, acestia constatand si ca 392 de kilograme de rechin erau improprii consumului. Cercetarile politistilor in acest caz sunt facute sub aspectul savarsirii infractiunilor de procesare fara drept a produselor obtinute din pescuit si acvacultura, precum si cea de detinere, transport sau comercializare fara documente legale a pestelui, icrelor sau produselor din peste.



Poti fi interesat si de