Tulcea: Aproximativ 10% din centrele de comercializare a pestelui, inchise temporar

Tulcea: Aproximativ 10% din centrele de comercializare a pestelui, inchise temporar


Aproximativ 10% din centrele de comercializare a produselor piscicole din judetul Tulcea sunt inchise temporar in aceasta perioada din cauza lipsei pestelui, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Tulcea urmand sa demareze luna viitoare o actiune de verificare a tuturor unitatilor de profil din Delta Dunarii.

pesteAproximativ 10% din centrele de comercializare a produselor piscicole din judetul Tulcea sunt inchise temporar in aceasta perioada din cauza lipsei pestelui, Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Tulcea urmand sa demareze luna viitoare o actiune de verificare a tuturor unitatilor de profil din Delta Dunarii.
Circa 10% din centrele in care se comercializeaza produse piscicole in judetul Tulcea au solicitat intreruperea activitatii din cauza ca lacurile sunt inghetate. Numarul total al centrelor este intr-o continua dinamica, iar luna viitoare vom demara o actiune de control a acestora, a declarat intr-o conferinta de presa organizata la Prefectura judetului, directorul DSVSA, Mitica Tuchila.

In timpul actiunii de control de luna viitoare vor fi verificate inclusiv unitatile care au solicitat si obtinut de la institutia statului aviz pentru suspendarea temporara a activitatii.

'DSVSA autorizeaza atat puncte de debarcare, cat si centre de colectare a pestelui, in ambele tipuri de unitati fiind permise actiuni de comercializare a produselor piscicole. Am inteles insa ca Agentia Nationala de Pescuit siAcvacultura le-a solicitat tuturor punctelor de debarcare sa se transforme in centre de colectare a pestelui', a precizat Tuchila.

In judetul Tulcea, potrivit sursei citate, in urma cu aproape un an, erau autorizate sanitar-veterinar 25 de centre de colectare a pestelui, 10 unitati de procesare si 26 de puncte de debarcare.



Poti fi interesat si de