Ferma de porci de la Zatreni (Valcea) isi dubleaza efectivele

Ferma de porci de la Zatreni (Valcea) isi dubleaza efectivele


Singura ferma de porci din judetul Valcea are in prezent 2.000 de capete, urmand ca in acest an sa-si dubleze capacitatea, a declarat joi pentru AGERPRES primarul comunei Zatreni, Constantin Litoiu.

porcineSingura ferma de porci din judetul Valcea are in prezent 2.000 de capete, urmand ca in acest an sa-si dubleze capacitatea, a declarat joi pentru AGERPRES primarul comunei Zatreni, Constantin Litoiu.
"Este, daca nu ma insel, singura ferma de porcine din judet, a unui investitor din localitate. Este un tanar care deja a oferit locuri de munca in zona. Omul a avut curaj si, desi a intampinat greutati la inceput, afacerea este pe picioare, are rezultate si lucreaza in acest an la dublarea productiei. La ferma de aici sunt crescute rase din Olanda, din Belgia, omul are piete de desfacere in Valcea, dar si in tara. Sper ca exemplul acestui investitor sa fie urmat si de altii. Pentru mine, ca administratie, important este atat venitul la bugetul local, dar mai ales marirea locurilor de munca din localitate", a afirmat primarul din Zatreni.

De altfel, o fosta cladire a cooperatiei a fost preluata de primarie si reabilitata pentru a fi inchiriate celor care doresc sa deschida mici ateliere.

"Oricine isi doreste poate inchiria aceste spatii pentru a dezvolta ateliere de croitorie, frizerie, cizmarie si orice se preteaza aici in mediul rural, aducand cu sine locuri de munca pentru valceni", a spus Constantin Litoiu.



Poti fi interesat si de