Exporturi record de carne din Turcia catre Rusia

Exporturi record de carne din Turcia catre Rusia


Exporturile de alimente ale Turciei spre Rusia au atins valori record in 2014, in special in industria carnii unde acestea au crescut de zece ori, a declarat ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrey Karlov, transmite RIA Novosti.

carne rosieExporturile de alimente ale Turciei spre Rusia au atins valori record in 2014, in special in industria carnii unde acestea au crescut de zece ori, a declarat ambasadorul Rusiei in Turcia, Andrey Karlov, transmite RIA Novosti.
Exportul unor produse turcesti spre Rusia a atins valori record. In perioada ianuarie-noiembrie 2014 livrarile de produse din carne in Rusia au crescut de zece ori comparativ cu 2013 in tip ce exporturile de peste s-au dublat iar exporturile de vegetale au crescut cu 10% a declarat Andrey Karlov. Potrivit acestuia, valoarea schimburilor comerciale intre Rusia si Turcia a depasit 30 de miliarde de dolari pana la finele anului trecut.

La inceputul lunii august 2014, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei, in contextul crizei din Ucraina. Lista includea produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia. Turcia nu s-a alaturat sanctiunilor occidentale si astfel a dobandit oportunitatea de a-si creste exporturile spre Rusia.



Poti fi interesat si de