Ioan Ladosi ramane presedinte APCPR


Ioan Ladosi a fost reales in functia de presedinte al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), in urma adunarii generale a membrilor asociatiei care a avut loc in data de 12 februarie 2015, la Sergiana Center Brasov.

ioan ladosi0Ioan Ladosi a fost reales in functia de presedinte al Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), in urma adunarii generale a membrilor asociatiei care a avut loc in data de 12 februarie 2015, la Sergiana Center Brasov.
Cu aceasta ocazie au fost prezentate materiale specifice privind gestiunea financiara a asociatiei, situatia membrilor, raportul de activitate al consiliului director pe anul 2014 si sinteza activitatii pe perioada de trei ani a mandatului consiliului director (2012-2014), se arata intr-un comunicat al APCPR.

Unul dintre punctele importante ale ordinii de zi a fost alegerea presedintelui si a consiliului director pentru un nou mandat pe perioada 2015-2018. Ioan Ladosi a ramas in continuare presedinte, iar vicepresedinti sunt Bogdan Mihail, Sorin Lupascu si Costin Badila. Membri ai consiliului director au fost desemnati Ioan Antoci, Iosif Pazuric, Tudor Neculoiu, George Scarlat, Alexandru Jurconi, Dumitru Boabes, Adrian Balaban, Corina Andrei, Dragos Brinzea, Tudor Stanca Alexandra, iar membri supleanti Mihai Dune si Ionel Chiriac.

Obiectivele pe termen mediu si lung pentru noul consiliu director vizeaza amplificarea combativitatii actiunilor in raport cu autoritatile, obtinerea de stimulente financiare si fiscale pentru dezvoltarea productiei autohtone si pentru sustinerea fermierilor in anul 2015, an puternic marcat de pierderi financiare determinate de embargoul Rusiei pentru carnea de porc din UE, precum si intensificarea demersurilor pentru ca membrii asociatiei sa beneficieze de conditii de piata similare celor acordate de statele membre UE sectorului de cresterea porcului.

De asemenea, se are in vedere promovarea conceptului carne de porc romaneasca, continuarea masurilor de sprijin pentru bunastare in PNDR 2014-2020, in vederea cresterii increderii consumatorului in calitatea carnii de porc, conform principiului promovat in UE : Bunastare = Sanatate animala = Siguranta alimentara, implementarea unei strategii nationale de protectie sanitara veterinara fata de pericolul pestei porcine africane (ASF) si a diareii epidemice porcine (PED), continuarea interventiilor pentru obtinerea aprobarilor necesare de la Comisia Europeana, pentru a exporta porci vii din fermele romanesti.

Pe lista de prioritati se mai afla lansarea unui program de informare destinat producatorilor si consumatorilor privind evolutia initiativei europene de excludere a metodei de castrare chirurgicala a porcilor incepand de la 1 ianuarie 2018, precum si continuarea reprezentarii in structuri interprofesionale, in plan national si european.



Poti fi interesat si de