Sindalimenta, in conflict cu Romalimenta si Proagro

Sindalimenta, in conflict cu Romalimenta si Proagro


Patronatele din industria alimentara sunt pe cale sa-i transforme pe salariatii din acest domeniu in sclavi pe plantatie, iar din acest motiv am decis sa declansam conflictul de munca la nivelul sectorului de activitate, potrivit unui comunicat de presa al Sindalimenta.

frumosu1Patronatele din industria alimentara sunt pe cale sa-i transforme pe salariatii din acest domeniu in sclavi pe plantatie, iar din acest motiv am decis sa declansam conflictul de munca la nivelul sectorului de activitate, potrivit unui comunicat de presa al Sindalimenta.

Am decis sa declansam conflictul de munca impotriva organizatiilor patronale din domeniu, Romalimenta si Proagro, din cauza refuzului nejustificat al acestora de a incepe negocierile pentru incheierea Contractului Colectiv de Munca la nivelul sectorului de activitate. Cele doua organizatii patronale din sector fac jocul multinationalelor, al Consiliului Investitorilor Straini si, profitand de o legislatie defavorabila angajatilor, ii lasa pe acestia fara drepturile lor fundamentale. Tocmai de aceea, solicitam Guvernului Romaniei modificarea de urgenta a Legii nr. 62/2011 care, prin efectele sale, elimina drepturile angajatilor din sectorul privat, printre care si dreptul la greva. In plus, vom face plangere la Organizatia Internationala a Muncii, cu sediul la Geneva, si vom sesiza organizatiile europene si internationale la care suntem afiliati, a declarat Dragos Frumosu, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara "Sindalimenta".

FSIA condamna, totodata, tergiversarea si nepasarea reprezentantilor Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si a Secretariatului pentru Dialog Social privind modificarea legislatiei relatiilor de munca si solicita prim-ministrului Victor Ponta demiterea ministrului Muncii si a ministrului pentru Dialog Social.



Poti fi interesat si de