Industria carnii pierde 600.000 euro pe zi, in postul Pastelui

Industria carnii pierde 600.000 euro pe zi, in postul Pastelui


Obiceiurile religioase ale romanilor aduc pierderi serioase producatorilor de carne, care se asteapta in perioada urmatoare la vanzari mai mici cu pana la 30%. Pierderile estimate de catre producatori si procesatori se ridica la circa 25 milioane de euro.

carne pasteObiceiurile religioase ale romanilor aduc pierderi serioase producatorilor de carne, care se asteapta in perioada urmatoare la vanzari mai mici cu pana la 30%. Pierderile estimate de catre producatori si procesatori se ridica la circa 25 milioane de euro.

"Cu cat este regiunea mai saraca, cu atat sunt oamenii mai religiosi si tin postul mai strict. La o productie de 1.000 de tone pe zi si un pret mediu la carne de 3 euro kilogramul, vanzarile zilnice sunt de circa 3 milioane de euro", a declarat pentru MEDIAFAX Stefan Padure, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii.

Numai la o scadere medie de 20% a productiei, pierderile suferite de producatori sunt estimate la 600.000 de euro pe zi. Daca ne raportam la cele 43-44 de zile lucratoare din acest interval, valoarea totala a pierderilor se ridica la aproxmativ 25 milioane de euro. In perioada Pastelui vanzarile se reduc si la alte produse, cum ar fi lactatele si ouale.



Poti fi interesat si de