Reducerea TVA ar putea intra in vigoare mai devreme

Reducerea TVA ar putea intra in vigoare mai devreme


Reducerea TVA si a accizelor, masuri cuprinse in planul de relaxare fiscala 2016-2020 din proiectul Codului Fiscal, ar putea intra in vigoare mai devreme de ianuarie 2016, potrivit ministrului Finantelor Publice, Darius Valcov.

valcovReducerea TVA si a accizelor, masuri cuprinse in planul de relaxare fiscala 2016-2020 din proiectul Codului Fiscal, ar putea intra in vigoare mai devreme de ianuarie 2016, potrivit ministrului Finantelor Publice, Darius Valcov.

'Doua masuri, reducerea TVA si reducerea accizelor, nu vor astepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol in noiembrie-decembrie in ceea ce priveste consumul in Romania', a declarat joi oficialul MFP, la o conferinta la Institutul Bancar Roman. El a explicat ca populatia si firmele ar putea fi tentate sa amane achizitiile la finalul anului 2015 pentru a beneficia de reducerea de taxe si accize din 2016.

Valcov a afirmat ca planul de relaxare fiscala din noul Cod Fiscal este foarte bine argumentat si structurat si are o valoare de 9 miliarde dolari, bani care se pot intoarce pana in anul 2020 in economia reala si catre agentii economici.

Oficialul MFP a subliniat ca o parte din masurile relaxare nu mai puteau sa intarzie, mentionand reducerea TVA cu 4 puncte procentuale, reducerea accizelor la nivelul minim din directivele europene, eliminarea impozitului pe constructii speciale si a celui pe dividende.

Cota standard de TVA urmeaza sa scada de la 24% la 20% incepand cu 1 ianuarie 2016 si la 18% incepand cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal. De asemenea, pentru carne, legume, peste si fructe cota de TVA urmeaza sa fie redusa la 9%.

Pe de alta parte, accizele la carburanti vor fi reduse, iar accizele la cafea, bijuterii, arme de vanatoare si munitia aferenta, vehiculele cu o capacitate a motorului mai mare de 3000 centimetri cubi, iahturi si motoare de barca vor fi eliminate.



Poti fi interesat si de