Baciu (LAPAR): reducerea TVA la carne nu avantajeaza decat procesatorii

Baciu (LAPAR): reducerea TVA la carne nu avantajeaza decat procesatorii


In ceea ce priveste modificarile din Codul fiscal si din Codul de procedura fiscala, reducerea TVA la carne nu avantajeaza decat procesatorii, apreciaza Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

baciu laparIn ceea ce priveste modificarile din Codul fiscal si din Codul de procedura fiscala, reducerea TVA la carne nu avantajeaza decat procesatorii, apreciaza Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

"Scaderea TVA nu rezolva problema pe care incercam noi sa o rezolvam: acumularea la buget a unei sume mai mari sau ieftinirea produselor. Acei bani se duc in buzunarul procesatorilor. Presiunile la nivel de guvern sunt facute de procesatori si nu de producatorul de carne. De ce nu ar merge pe propunerea pe care eu am facut-o unui presedinte la Camera Deputatilor. Vrei sa elimini evaziunea? Mergi cu TVA zero pana la consumator. Atunci nu mai ai interesul sa aduci carne din afara", a declarat Laurentiu Baciu intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Tot despre legislatia stufoasa, dar care nu rezolva problemele producatorilor romani vorbeste si vicepresedinte LAPAR, Nicolae Sitaru. Potrivit acestuia, din punct de vedere fiscal sunt multe cheltuieli care nu sunt deductibile. Un alt exemplu il reprezinta legislatia rutiera, iar in acest sens reprezentatii LAPAR au solicitat ca posesorii de permise de categorie B sa poata conduce utilaje mai grele de 3,5 tone in jurul fermei, precum este permis in alte state.

"Este o legislatie foarte stufoasa pe care aproape niciun fermier nu o intelege. Noi ne-am propus ca anul acesta sa punem presiune pe minister ca sa mergem in directia simplificarii legislatiei, in asa fel incat sa stim ca atunci cand faci ceva ori e alba ori e neagra, iar aceasta simplificare sa vina si in interesul desfasurarii activitatii noastre", a mai spus vicepresedintele LAPAR.



Poti fi interesat si de