Salaj: Hala agro-alimentara la Zalau


O hala agro-alimentara ultramoderna, cu instalatie de climatizare si spatii special amenajate, dedicate unor produse precum cele lactate, de panificatie si din carne, va fi inaugurata in luna martie la Zalau, gratie unei investitii a autoritatilor locale de peste 14 milioane de lei.

salajO hala agro-alimentara ultramoderna, cu instalatie de climatizare si spatii special amenajate, dedicate unor produse precum cele lactate, de panificatie si din carne, va fi inaugurata in luna martie la Zalau, gratie unei investitii a autoritatilor locale de peste 14 milioane de lei.

"Este o constructie cu care primaria se mandreste. Este o investitie care aduce un plus orasului, zonei centrale in care este amplasata. Se creeaza posibilitatea unui comert la un nivel calitativ ridicat. (...) Este o constructie, zic eu, la un nivel inalt din punct de vedere al calitatii, materialelor si al executiei, chiar daca am intampinat destule dificultati de-a lungul timpului cu aceasta lucrare", a declarat luni, in cadrul unei vizite la fata locului, primarul Radu Capilnasiu.

Acesta a adaugat ca langa cladirea halei va fi amenajata o piateta in care se vor putea organiza mici evenimente culturale sau lansari de produse, alaturi de o parcare ce va lua locul actualei piete a orasului.

Potrivit sursei citate, hala ar urma sa fie data in folosinta in luna martie, in perioada imediat urmatoare fiind scoase la licitatie spatiile pentru comercianti.

Noua hala este prevazuta cu sistem de incalzire iarna si de aer conditionat vara, oferind peste 100 de mese pentru micii producatori, producatorii individuali si pentru comercianti. In cadrul ei exista spatii dedicate pentru cafenele, pentru procesatori si producatori de produse de carne, de lapte, produse industriale si de patiserie. In conformitate cu legislatia actuala, minim 60% din spatii vor reveni producatorilor locali de legume, fructe sau alte alimente. Cladirea are parter si etaj, dar si un subsol cu circa 50 de locuri de parcare.

Zalaul nu a beneficiat pana in prezent de o hala agro-alimentara, ci doar de o piata neacoperita. Valoarea investitiei este de 14,2 milioane de lei, iar finantarea lucrarilor a fost asigurata de la bugetul local si printr-un credit contractat de catre primaria Zalau de la CEC Bank.



Poti fi interesat si de