Caruz a modernizat statia de epurare de la Tichilesti

Caruz a modernizat statia de epurare de la Tichilesti


Fostul presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania, omul de afaceri brailean Gheorghe Caruz, aflat ani la rand in top Forbes, si-a modernizat, in cele din urma, statia de epurare de la Complexul de Crestere a Porcilor Tichilesti, dupa zeci de plangeri penale si amenzi aplicate de Garda de Mediu.

porci multiFostul presedinte al Patronatului Carnii de Porc din Romania, omul de afaceri brailean Gheorghe Caruz, aflat ani la rand in top Forbes, si-a modernizat, in cele din urma, statia de epurare de la Complexul de Crestere a Porcilor Tichilesti, dupa zeci de plangeri penale si amenzi aplicate de Garda de Mediu.

Ca urmare a controalelor repetate la SC Complexul de Crestere a Porcilor SRL si a masurilor tehnice, dar si de natura contraventionala, precum si ca urmare a sesizarii penale, conducerea acestei unitati a realizat o investitie privind modernizarea statiei de epurare, cu adaugarea treptelor chimica si biologica in cadrul fermei de crestere a porcilor Tichilesti, care sa asigure incadrarea in limitele admise a apelor uzate evacuate in Fluviul Dunarea, astfel incat activitatea sa intre in legalitate inclusiv prin obtinerea autorizatiei integrate de mediu, a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Braila, Camelia Carmen Popoaca.

Gheorghe Caruz a fost amendat de Garda de Mediu Braila, din 2007 si pana in prezent, pentru nerespectarea normelor de protectie a mediului, cu peste 300.000 euro, amenzi pe care le-a contestat in instanta si a mutat procesele la Curtea Constitutionala, invocand faptul ca legile din Romania nu sunt constitutionale.

Referitor la amenzile primite, Gheorghe Caruz a reclamat, de mai multe ori, in Comisia de Dialog Social convocata la nivelul Prefecturii Braila ca se simte hartuit de comisarii Garzii de Mediu, care actioneaza la command si ca politia si justitia nu ii fac dreptate.

Ma simt hartuit. N-am fost niciodata ascultat. Daca ma da cineva in judecata, i se da o luna de zile termen, daca dau eu pe cineva in judecata, mi se da termen la 3-4 luni. Toate hotararile, aproape toate, date de unii judecatori sunt date fara respectarea legii. Asta nu este proces de justitie, este un proces de injustitie. Eu consider ca atunci cand cineva isi bate joc si nu respecta legea nu poate sa ramana asa, declara, in urma cu doi ani, Gheorghe Caruz.

Amintim ca, in august 2014, Complexul de Porci Braila SA Baldovinesti, societate aflata in faliment apartinand familiei omului de afaceri Gheorghe Caruz a fost scoasa la licitatie cu 4,7 milioane euro plus TVA.



Poti fi interesat si de