Traseu pentru pescuit in zona Dunarii


Romania va avea patru trasee pentru cicloturism, dar si un traseu pentru pescuit, puncte de atractie ce vor fi inaugurate in data de 1 martie in zona Dunarii din judetul Calarasi, cu scopul de a promova ecoturismul prin intermediul unui proiect european in valoare de 415.000 lei, se arata intr-un comunicat al initiatorilor, transmis AGERPRES.

dunareRomania va avea patru trasee pentru cicloturism, dar si un traseu pentru pescuit, puncte de atractie ce vor fi inaugurate in data de 1 martie in zona Dunarii din judetul Calarasi, cu scopul de a promova ecoturismul prin intermediul unui proiect european in valoare de 415.000 lei, se arata intr-un comunicat al initiatorilor, transmis AGERPRES.

Cele patru trasee de cicloturism se adreseaza atat ciclistilor de sosea, cat si ciclistilor amatori de offroad, dar si un traseu de pescuit pentru a promova frumusetile Dunarii in judetul Calarasi. De asemenea, pasionatii de pescuit vor putea folosi traseul special creat in cadrul noului program turistic, care se intinde pe o distanta de 18 km, de la Calarasi pana la Vicina.

Proiectul turistic, intitulat Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii Calarasene prin Eco-turism", este cofinantat din Fondul European pentru Pescuit /FEP/ si face parte din Programului Operational de Pescuit 2007- 2013, beneficiar fiind Unitatea Administrativ Teritoriala /UAT/ judetul Calarasi. Potentialul turistic al zonei este unul ofertant, cu rezervatii naturale si situri clasificate Natura 2000, ostroavele adapostind specii de plante rare si pasari ocrotite prin lege.

Din datele oficiale cuprinse in prezentarea proiectului reiese ca, in judetul Calarasi, exista noua situri Natura 2000, precum bratul Borcea, situl Ciocanesti-Dunare, situl Dunare-Oltenita, situl Dunare-Ostroave, aria protejata Punctul fosilier de la Cernavoda, situl Iezerul-Calarasi, lacul Galatui, situl Canalele Dunarii si situl Oltenita-Mostistea-Chiciu.

In plus, in zona sunt contabilizate doua observatoare de pasari la Ciocanesti si pe ostrovul Fermecatu, respectiv o poteca de vizitare pe ostrovul Fermecatu. In prezent, desi zona Dunarii este strabatuta de doua trasee de ciclism, respectiv Euro-VeloCortina de Fier (din Finlanda pana in Turcia) si Euro-Velo 6 (de la Atlantic la Marea Neagra), nu exista marcaje corespunzatoare si indicatoare turistice care sa directioneze turistii si sa-i indrume spre facilitati de agrement si de cazare.

Master Planul pentru turismul national prevede ca in judetul Calarasi exista doar trei ghizi nationali care nu au, insa, o specializare in domeniul ecoturismului, se mentioneaza in prezentarea proiectului citat.



Poti fi interesat si de