Germania produce 25% din carnea de porc din Europa
Vineri, 27 Februarie 2015
Vineri, 27 Februarie 2015
Principalul furnizor european de carne de porc este Germania, tara a carei productie a ajuns la 5,5 milioane tone in 2013, ceea ce reprezinta un sfert din cantitatea obtinuta la nivelul intregului continent, potrivit datelor Eurostat.
In topul producatorilor se mai afla state precum Spania (3,4 milioane tone, respectiv 16% din total productie europeana), Franta (1,9 milioane tone), Polonia (1,68 milioane tone) si Italia (1,62 milioane tone). In ce priveste Romania, productia de carne de porc s-a ridicat la 308.000 de tone, ceea ce plaseaza tara noastra in urma unor state precum Ungaria, Portugalia sau Austria.
La carne de vita, principalul producator a fost Franta (1,4 milioane tone sau 19% din totalul din UE). Cu o productie de 29.000 de tone Romania este devansata de tari precum Slovenia, Lituania, Croatia, Grecia, Cehia si Finlanda.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...