Incendiu la o ferma de porci din Satu Mare


Circa 4.000 de porci au murit asfixiati duminica intr-un incendiu izbucnit la o ferma din orasul satmarean Livada. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Somes Satu Mare, Aurel Ulici, pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere, una de iluminat si evacuare a fumului, la ferma in care se aflau 4.400 de porci.

porcii aCirca 4.000 de porci au murit asfixiati duminica intr-un incendiu izbucnit la o ferma din orasul satmarean Livada. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Somes Satu Mare, Aurel Ulici, pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere, una de iluminat si evacuare a fumului, la ferma in care se aflau 4.400 de porci.

Pompierii au avut nevoie de mai bine de trei ore pentru lichidarea incendiului la cele doua hale de crestere intensiva a porcilor, focul fiind pe suprafata de 3.200 mp.

In urma incendiului au murit, prin asfixiere, 2.000 de porci de cate 40 kg si 2.000 de porci de cate 80 kg. S-au degradat cele doua hale, structura de rezistenta, acoperisurile, instalatia electrica, instalatia de ventilatie, instalatia de apa, instalatia de furajare.

Pompierii cerceteaza cauza incendiului urmand sa stabileasca si valoare pagubelor. Ferma zootehnica apartine firmei Agro Pig, nefiind asigurata.



Poti fi interesat si de