Probleme privind subventia pentru pajisti


Reprezentantii asociatiilor crescatorilor de animale din judetul Satu Mare au cerut sprijinul prefectului Eugeniu Avram pentru a interveni pe langa institutiile statului, astfel incat sa nu-si piarda subventia pe pasuni in acest an. Primarul comunei Batarci, Vasile Toma, a explicat ca vor aparea probleme de la intrarea in vigoare a noilor reglementari, care prevad ca pasunile trebuie transformate in "amenajamente pastorale", iar pentru subventie trebuie o serie de documente, precum studii, analize de sol, ridicari topografice.

pajiste2Reprezentantii asociatiilor crescatorilor de animale din judetul Satu Mare au cerut sprijinul prefectului Eugeniu Avram pentru a interveni pe langa institutiile statului, astfel incat sa nu-si piarda subventia pe pasuni in acest an. Primarul comunei Batarci, Vasile Toma, a explicat ca vor aparea probleme de la intrarea in vigoare a noilor reglementari, care prevad ca pasunile trebuie transformate in "amenajamente pastorale", iar pentru subventie trebuie o serie de documente, precum studii, analize de sol, ridicari topografice.

"Avand in vedere ca ghidul a aparut in luna februarie noi nu am putut sa contactam nicio firma, astfel incat sa avem amenajarea pe parcursul anului 2015. O sa fie o problema foarte mare. Institutiile ar putea sa vina in sprijinul fermierilor, astfel incat sa nu piarda subventia pentru anul 2015. Sa fie o derogare de la APIA sa nu se piarda subventia pe acest an pana cand nu terminam amenajamentul", a declarat primarul. El a subliniat ca lucrarile pe pasuni se pot face doar primavara si presupun anumite costuri. Mai mult, conform legii, investitiile trebuie facute de administratia locala, care detine pasunea, dupa care trebuie concesionata unei asociatii de crescatori de animale pentru administrare.

"Voi face aceasta solicitare catre Guvern, sa spun ca este o situatie. Am sesizat acest lucru, am discutat cu secretarul de stat din Ministerul Finantelor legat de echilibrarea bugetelor la unitatile administrativ teritoriale, am adus in discutii si acest lucru. Am transmis catre toate forurile la nivel guvernamental si parlamentarilor judeteni sa ma sprijine in demersul meu de a sensibiliza Ministerul Finantelor ca in momentul in care se face rectificare sa fie prinse fonduri pentru aceste aspecte, sa le putem finaliza", a spus prefectul.



Poti fi interesat si de