100.000 de rate eutanasiate in Ungaria de teama gripei aviare

100.000 de rate eutanasiate in Ungaria de teama gripei aviare


Intregul efectiv de rate, constand in peste 100.000 de pasari, de la o ferma din Fuzesgyarmat din estul Ungariei, a fost eutanasiat dupa descoperirea saptamana trecuta a unei tulpini de gripa aviara la aceasta ferma, transmite MTI.

rataIntregul efectiv de rate, constand in peste 100.000 de pasari, de la o ferma din Fuzesgyarmat din estul Ungariei, a fost eutanasiat dupa descoperirea saptamana trecuta a unei tulpini de gripa aviara la aceasta ferma, transmite MTI.
In urma acestei decizii, operatiunile de preventie s-au finalizat, a declarat luni presedintele Autoritatii sanitar veterinare din Ungaria, Lajos Bognar. Acesta a subliniat ca nu exista nicio dovada ca tulpina de virus H5N8 descoperit la Fuzesgyarmat ar putea sa se transmita la om.

Autoritatea sanitara veterinara din Ungaria (NEBIH) a anuntat saptamana trecuta ca a identificat un caz de infectie cu virusul H5N8, o tulpina a virusului gripei aviare, dupa ce o rata a murit la o ferma din orasul Fuzesgyarmat. O interdictie pentru transportul produselor avicole din regiune va ramane valabila timp de 30 de zile.



Poti fi interesat si de