Activitatea a zece ferme de porci din Gorj, suspendata

Activitatea a zece ferme de porci din Gorj, suspendata


Inspectorii sanitar-veterinari au suspendat activitatea a zece firme de suine din judetul Gorj, dupa ce, in urma unor controale tematice efectuate in luna februarie, au constatat ca in respectivele exploatatii comerciale nu au fost respectate normele de biosecuritate si bunastare a animalelor, a declarat marti pentru AGERPRES directorul DSVSA, Ion Iliuta.

porci rozaliiInspectorii sanitar-veterinari au suspendat activitatea a zece firme de suine din judetul Gorj, dupa ce, in urma unor controale tematice efectuate in luna februarie, au constatat ca in respectivele exploatatii comerciale nu au fost respectate normele de biosecuritate si bunastare a animalelor, a declarat marti pentru AGERPRES directorul DSVSA, Ion Iliuta.
Potrivit acestuia, controalele tematice au vizat fermele de pui de carne si cele de gaini ouatoare in vederea prevenirii aparitiei gripei aviare si micile crescatorii de porci pentru prevenirea aparitiei pestei porcine si a pestei porcine africane.

"Administratorii acestor mici exploatatii sunt obligati sa depuna la noi o declaratie pe proprie raspundere si sa se inregistreze la Registrul Comertului. Dupa eliberarea acelui document devin exploatatii comerciale de tip A (...) Avem in jur de 40 de asemenea mici ferme de tip A la suine, iar la crescatori de ovine si bovine, la nivel judetean sunt circa 900 de exploatatii. Am luat fiecare localitate in parte si am verificat acele unitati, iar la cele care nu au indeplinit normele de biosecuritate si bunastare a animalelor le-am suspendat activitatea, urmand sa si-o reia in momentul in care vor remedia neconformitatile. Zece astfel de crescatori nu au respectat masurile impuse", a spus Ion Iliuta.

El a mentionat ca documentul care atesta ca exploatatia respecta conditiile impuse va fi eliberat pe loc la sediul DSVSA Gorj, iar inspectorii sanitar-veterinari vor verifica daca situatia declarata coincide cu cea existenta in ferme.



Poti fi interesat si de