Ghidul Solicitantului, publicat de MADR pentru consultare

Ghidul Solicitantului, publicat de MADR pentru consultare


Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat in data de 5 martie 2015 versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 (Investitii in exploatatii agricole) si 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) prin care sunt stabilite conditiile si criteriile accesarii fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 2020 pentru activitatile prevazute in aceste forme de finantare.

dan ctinMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat in data de 5 martie 2015 versiunile consultative ale Ghidului Solicitantului pentru submasurile 4.1 (Investitii in exploatatii agricole) si 6.1 (Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri) prin care sunt stabilite conditiile si criteriile accesarii fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 2020 pentru activitatile prevazute in aceste forme de finantare.

Ghidurile Solicitantului, publicate pe paginile de internet www.madr.ro si www.afir.info, pot fi consultate de catre potentialii solicitanti, pe care ii asteptam sa formuleze propuneri de modificare si observatii. Toate aceste solicitari vor intra in analiza departamentelor de specialitate din cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale pentru a verifica oportunitatea includerii in versiunea finala a Ghidurilor Solicitantului, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Ghidurile au fost elaborate de catre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale in colaborare cu Ministerul Agriculturi si Dezvoltarii Rurale in baza consultarilor cu Grupurile de Lucru Agricultura din cadrul Comitetului de Monitorizare al PNDR si in baza versiunii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 2020 transmisa Comisiei Europene spre aprobare.

Prin intermediul subMasurii 4.1 Investitii in exploatatii agricole, vor primi sprijin financiar nerambursabil investitiile pentru cresterea competitivitatii exploatatilor agricole in vederea infiintarii si modernizarii fermelor, in special cele de dimensiuni medii si asocieri de ferme mici si medii, inclusiv dotarea cu utilaje si echipamente performante in raport cu structura agricola actuala.

Prin subMasura 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri se acorda fonduri nerambursabile pentru a sustine stabilirea pentru prima data a tinerilor fermieri ca sefi unici ai unei exploatatii agricole. Toti cei interesati pot trimite propuneri si observatii pe adresa de e-mail: consultare@afir.info.



Poti fi interesat si de