Interfrig 1912- PGA1912, o piata cu trecut istoric si o veche traditie

Interfrig 1912- PGA1912, o piata cu trecut istoric si o veche traditie


Interfrig 1912-PGA 1912 readuce la viata Magazinele Generale si Antrepozitele Obor, cu o istorie de peste 100 de ani si o veche traditie in breasla negustorilor, si a caror activitate reflecta evolutia comertului bucurestean si cresterea vertiginoasa a schimbului de marfuri veritabil romanesti.

optimeatInterfrig 1912-PGA 1912 readuce la viata Magazinele Generale si Antrepozitele Obor, cu o istorie de peste 100 de ani si o veche traditie in breasla negustorilor, si a caror activitate reflecta evolutia comertului bucurestean si cresterea vertiginoasa a schimbului de marfuri veritabil romanesti.
Istoria Magazinelor Generale si Antrepozitelor Obor incepe in perioada anilor 1900, cand in contextul unei efervescente economice si al unui export excedentar s-a constituit un mediu propice dezvoltarii vechilor targuri si aparitiei de noi puncte comerciale.

Astfel, pe fondul cresterii masive de produse autohtone, cerinta de noi spatii de desfacere a condus si la aparitia Magazinelor Generale si Antrepozitele Obor, nimeni altul decat actualul INTERFRIG 1912- PGA 1912, cu scopul a tot felul de operatiuni in legatura cu antrepozitarea si manipularea marfurilor.

Aparute la sfarsitul sec. XIX si inceputul secolului XX, alaturi de PGA, piata Bibescu, Piata Sf Anton sau Halele Centrale, contribuie la o dezvoltare comerciala masiva. Dezvoltarea Targului Obor determina noi masuri de urbanizare care sa impulsioneze veniturile orasului: construirea Garii Obor, care va servi direct piata, mutarea Pietei Bibescu Voda in Piata Obor, comerciantilor oferindu-li-se spatiu in Hala Mosilor si aparitia Magazinelor Generale si Antrepozitele Obor.

Odata cu dezvoltarea urbei si cresterea numarului populatiei, s-a ivit necesitatea imbunatatirii aprovizionarii cu alimente. Un mijloc eficient, pentru inceput, a fost constituirea de stocuri de alimente in perioada de varf de productie pentru perioada minimelor de productie, folosind spatiile deja existente in Antrepozitele Obor, astazi INTERFRIG 1912- PGA 1912.

De acum foarte cunoscute, Antrepozitele PGA Pantelimon, prestau doua tipuri de activitati: depozitarea alimentelor si producerea ghetii pentru populatie si unitatile de profil.

Prin urmare, antrepozitele frigorifere vor putea oferi, pe langa posibilitatile de stocare si pastrare a produselor alimentare si asigurarea continuitatii materiei prime necesare industriei din sectorul alimentar, si solutii pentru depozitarea produselor finite rezultate. Lipsa agregatelor frigorifice face ca INTERFRIG 1912-PGA 1912 sa suplinesca si sa solutioneze cu succes la acea vreme, problema ghetii pentru uzul gospodariilor. Astfel, la inceputurile sale, PGA 1912 venea atat in sprijinul persoanelor juridice, cat si al persoanelor fizice.



Poti fi interesat si de