19 companii romanesti, prezente la IFE 2015


Romania are pavilion national la Targul International Food & Drink Event (IFE 2015) in care expun 19 companii romanesti din domeniul agroalimentar, a anuntat Ministerul Economiei, Comertului si Turismului (MECT).

ifebbRomania are pavilion national la Targul International Food & Drink Event (IFE 2015) in care expun 19 companii romanesti din domeniul agroalimentar, a anuntat Ministerul Economiei, Comertului si Turismului (MECT).
Evenimentul se desfasoara la Londra, in perioada 22-25 martie 2015. In pavilionul national, organizat de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, in colaborare cu Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc (APAR) si cu sprijinul BPCE Londra, pe o suprafata de 111 mp, amplasat in sectiunea 'Walk the World' din zona centrala a expozitiei, companiile romanesti si-au prezentat produsele (carne de vita si pui, preparate din carne, patiserie si dulciuri, conserve de legume si fructe, fructe confiate, dulceturi, produse lactate, bere si altele).

Pavilionul national a fost vizitat de Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britaniei si Irlandei de Nord, acesta abordand subiecte referitoare la capacitatile de productie, relatiile si strategiile de export pe piata Marii Britanii, precum si asteptarile producatorilor romani din domeniul agroalimentar.

Participarea firmelor romanesti la evenimentul de la Londra are loc in cadrul programului de sustinere si promovare a exportului cu finantare partiala de la bugetul de stat, coordonat in parteneriat public-privat prin Consiliul de Export, prin care se cauta identificarea unor noi oportunitati de afaceri pentru producatorii romani si, in acelasi timp, realizarea diversificarii geografice si structurale a ofertei romanesti de export. In anul 2014, volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,487 miliarde de euro, in crestere cu 6,32%.

Exportul romanesc in Marea Britanie a insumat 2,153 miliarde euro, in crestere cu 6,09%.



Poti fi interesat si de