Gripa aviara in Bulgaria, in apropiere de granita cu Romania

Gripa aviara in Bulgaria, in apropiere de granita cu Romania


Autoritatile bulgare au anuntat joi ca au identificat o tulpina de virus de gripa aviara H5N1 la doi pelicani morti descoperiti la o rezervatie naturala din Srebarna, nord-estul tarii, in apropiere de granita cu Romania, transmite Reuters.

pelicanibAutoritatile bulgare au anuntat joi ca au identificat o tulpina de virus de gripa aviara H5N1 la doi pelicani morti descoperiti la o rezervatie naturala din Srebarna, nord-estul tarii, in apropiere de granita cu Romania, transmite Reuters.
Au fost luate probe de la cele doua pasari dupa ce au fost gasiti 21 de pelicani dalmatieni morti si ambele au fost positive, a informat Agentia sanitara veterinara din Bulgaria intr-un comunicat de presa. Agentia a precizat ca a impus o zona de protectie pe o raza de trei kilometri care include zona in care a fost identificat virusul.

O a doua zona de supraveghere, care are o raza de 10 kilometri, include localitatea Silistra si satele Vetren, Aydemir, Lambrinovo, Sitovo, Popina si Polyana. De asemenea, au fost introduse restrictii pentru transportul pasarilor si vanatoarea de pasari in zona.



Poti fi interesat si de