Reducerea TVA se aplica si la furaje


Reducerea TVA la 9% de la 1 iunie 2015 se aplica nu doar la produsele alimentare, ci si la semintele destinate consumului uman, condimente sau furajele destinate cresterii animalelor.

mineaReducerea TVA la 9% de la 1 iunie 2015 se aplica nu doar la produsele alimentare, ci si la semintele destinate consumului uman, condimente sau furajele destinate cresterii animalelor.

Suntem unici in Europa, deoarece la reducerea TVA la 9% a fost bagata si hrana animala. Este vorba de furajele care sunt folosite in hrana animalelor, inclusiv sroturle de soia importate. Daca acestea ramaneau la 24% se crea un decalaj la crescatorul de animale, a declarat Sorin Minea, presedintele Romalimenta, dupa intalnirea de miercuri de la sediul Ministerului Agriculturii dintre conducerea institutiei si reprezentantii producatorilor, procesatorilor, precum si ai retailerilor din industria alimentara.

Sorin Minea a mai precizat ca reducerea de 9% se va aplica si semintelor de consum uman (alune, nuci, seminte de floarea soarelui), inclusiv condimentelor.

Guvernul a aprobat in sedinta de marti, 7 aprilie 2015, reducerea anticipata a taxei pe valoare adaugata (TVA) la 9% la toate alimentele, de la 1 iunie 2015. Astfel, se va reduce TVA pe intreg lantul de productie, la toate alimentele, fara diferentieri, inclusiv la bauturile nealcoolice, precum si la serviciile de alimentatie publica.



Poti fi interesat si de