Jucatorii care nu aplica TVA redus se vor exclude din piata

Jucatorii care nu aplica TVA redus se vor exclude din piata


Retailerii din Romania promit reducerea preturilor la raft inca din prima zi de la intrarea in vigoare a ordonantei privind reducerea TVA la alimente. Acestia sustin ca din calculul matematic analizat reducerea efectiva va fi de cel putin 12 % si vor face tot posibilul ca incepand cu 1 iunie 2015 sa afiseze la raft preturile reduse.

retail2Retailerii din Romania promit reducerea preturilor la raft inca din prima zi de la intrarea in vigoare a ordonantei privind reducerea TVA la alimente. Acestia sustin ca din calculul matematic analizat reducerea efectiva va fi de cel putin 12 % si vor face tot posibilul ca incepand cu 1 iunie 2015 sa afiseze la raft preturile reduse.

Trebuie sa umblam in primul rand la sisteme, trebuiesc schimbate preturile, schimbata baza de date a caselor de marcat, cu toate acestea noi garantam consumatorilor ca vom face tot posibilul pentru ca, odata intrata in vigoare Ordonanta de Urgenta, preturile de la raft sa fie mai mici cu cel putin 12% - spune Florin Capatana, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale (AMRC).

Comerciantii care nu vor lua in calcul reducerea TVA la alimente risca sa ramana fara clienti, piata avand reglajele proprii in acest sens, mai ales in conditiile in care in Romania puterea de cumparare se mentine scazuta, iar consumatorii romani se orienteaza in proportie destul de mare dupa pret.

Jucatorii care vor alege sa nu aplice aceasta reducere de pret se vor exclude automat din piata. Nu putem sa vorbim de o aliniere a tuturor comerciantilor, in ceea ce priveste preturile pentru ca intram pe ceea ce se numeste Consiliul Concurentei si atunci situatia devine putin dificila. Inca de acum trei saptamani, cand am avut o intalnire cu fostul ministru de finante, toti reprezentantii marilor retaileri au fost de acord cu aceasta masura si si-au oferit intreaga implicare pentru ca aceasta reducere de TVA sa se regaseasca imediat la raft, a declarat Delia Nica, director executiv al Asociatiei Marilor Retele Comerciale (AMRC).



Poti fi interesat si de