Rusia ar putea inaspri embargoul produselor alimentare

Rusia ar putea inaspri embargoul produselor alimentare


Rusia va inaspri embargoul impus produselor alimentare provenite din Europa, restrictionand reexportarea fructelor si legumelor prin statele europene, a declarat luni Yulia Shvabauskene, adjunctul sefului Autoritatii de reglementare din agricultura, transmite AP.

carne pasare4Rusia va inaspri embargoul impus produselor alimentare provenite din Europa, restrictionand reexportarea fructelor si legumelor prin statele europene, a declarat luni Yulia Shvabauskene, adjunctul sefului Autoritatii de reglementare din agricultura, transmite AP.

Embargoul, introdus anul trecut ca raspuns la sanctiunile occidentale impuse Moscovei pentru rolul sau in criza din Ucraina, a restrictionat accesul producatorilor europeni de alimente pe piata din Rusia.

Rusia a oprit deja reexportarea produselor alimentare prin Bulgaria deoarece suspecteaza companiile bulgare ca utilizeaza documente false pentru a ocoli embargoul impus produselor alimentare provenite din Europa, a explicat Shvabauskene.

Noile restrictii introduse la reexportarea produselor alimentare prin Bulgaria sunt doar inceputul. Rusia ar putea decide sa nu accepte niciun fel de certificat de reexportare din Europa, a declarat oficialul pentru agentia rusa Tass.

Recent, ministrul rus al Agriculturii, Nikolai Fyodorov, a declarat ca Moscova ar putea relaxa embargoul impus produselor alimentare provenite din mai multe state din Uniunea Europeana, precizand ca tarile vizate sunt Grecia, Ungaria si Cipru.

Cautam sa vedem ce oportunitati civilizate exista pentru un raspuns pozitiv la propunerile lor (ale tarilor care au cerut ridicarea embargoului-n.r.). Daca ii ajutam nu vrem sa le facem probleme in relatiile lor cu Bruxelles-ul, a explicat Fyodorov.

La inceputul lunii august 2014, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei in contextul crizei din Ucraina. Lista include produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia.



Poti fi interesat si de