Retailerii promit preturi mai mici cu 12%, din iunie

Retailerii promit preturi mai mici cu 12%, din iunie


Reprezentantii mai multor lanturi de magazine din Romania au sustinut marti ca preturile produselor alimentare nu au crescut, iar reducere TVA la alimente de la 1 iunie va duce la scaderea preturilor la raft cu aproximativ 12%.

retail7Reprezentantii mai multor lanturi de magazine din Romania au sustinut marti ca preturile produselor alimentare nu au crescut, iar reducere TVA la alimente de la 1 iunie va duce la scaderea preturilor la raft cu aproximativ 12%.
Reprezentantii principalelor lanturi de supermarketuri au fost chemati marti la audieri la Comisia pentru agricultura a Camerei Deputatilor, dupa ce la comisie au ajuns foarte multe sesizari cu privire la cresterea preturilor la produsele alimentare in ultima vreme.

"Dupa reducerea TVA la produsele alimentare, preturile vor scadea la raft, din analizele facute de noi, cu 12,09- 12,1% la raft. Este o informatie total eronata aceea ca lantul nostru de magazine a crescut pretul inainte de scaderea TVA. Noi nu am facut niciun fel de modificare de pret, pentru ca dorim ca aceasta masura de reducere a TVA pe care Guvernul a luat-o dupa 25 de ani, in care cineva iti ofera ceva, vom mentine aceleasi preturi pana in momentul in care TVA va ajunge la 9%", a declarat dupa audieri Florin Capatana, reprezentantul Carrefour Romania.

El a adaugat ca pot exista situatii in care unele produse care au fost la promotie sa se intoarca la raft cu pret mai mare dupa ce promotia ia sfarsit.

"Despre celelalte preturi va asigur ca nu au crescut astfel incat sa fie o diferenta de 3-4%, nu am vazut asa ceva. Pana nu verificam aceste acuzatii care au venit la comisie, ele nu sunt justificate, poate sunt situatii particulare sau au fost in alte lanturi cresteri de preturi, nu la noi. O sa verific daca au fost crescute preturile, eu nu am idee sa fie modificate preturile, a precizat Capatana.

Reprezentantii Auchan Romania, Cora Romania si Kaufland Romania, prezenti de asemenea la audieri, au sustinut si ei ca preturile in aceste magazine nu au crescut in ultima vreme iar reducerea TVA va duce la scaderea preturilor produselor alimentare.



Poti fi interesat si de