Industria carnii nu va mai furniza marfa, daca magazinele nu reduc TVA de la 1 iunie

Industria carnii nu va mai furniza marfa, daca magazinele nu reduc TVA de la 1 iunie


Asociatia Romana a Carnii (ARC) vrea sa incheie un pact national cu Guvernul, media si consumatorii, astfel incat reducerea TVA la 9% sa se regaseasca imediat in pretul produselor la raft, a anuntat, miercuri, presedintele ARC, Radu Timis, la o dezbatere pe tema scaderii TVA la alimente.

conferinta5Asociatia Romana a Carnii (ARC) vrea sa incheie un pact national cu Guvernul, media si consumatorii, astfel incat reducerea TVA la 9% sa se regaseasca imediat in pretul produselor la raft, a anuntat, miercuri, presedintele ARC, Radu Timis, la o dezbatere pe tema scaderii TVA la alimente.
Seful ARC a mentionat ca, in cazul in care pretul produselor alimentare nu va scadea la raft cu cel putin 12,2% dupa data de 1 iunie, cand se va aplica TVA de 9%, reprezentantii industriei carnii sunt decisi sa nu mai furnizeze marfa retailerilor, iar acest lucru ar trebui aplicat de toata industria alimentara din Romania.

"Vrem sa realizam un pact national alaturi de Guvern, media si consumatori, astfel incat reducerea TVA la 9% sa se regaseasca in preturi. Vom monitoriza imediat, la sfarsitul lunii iunie, sa vedem care a fost impactul reducerii TVA. De asemenea, am facut o propunere la Ministerul Finantelor Publice ca la raft sa se vada pretul vechi si pretul nou. (...) Daca preturile nu vor scadea la raft cu cel putin 12,2% dupa data de 1 iunie, suntem decisi sa nu mai livram marfa retailerilor", a precizat Timis, la dezbaterea organizata de ARC.

Acesta a atras atentia ca, in prezent, 60-70% dintre produsele alimentare ce se gasesc in marile lanturi de magazine din Romania sunt din import si este "un lucru periculos pentru viitorul aceste tari", cauza fiind legata de evaziunea fiscala extrem de ridicata din industria alimentara.

Potrivit datelor statistice mentionate de autoritati, evaziunea fiscala numai in domeniul carnii si produselor din carne se ridica la 400 de milioane de euro.



Poti fi interesat si de