Producator: Pietele de carne si de lapte vor creste anual cu 10-15%

Producator: Pietele de carne si de lapte vor creste anual cu 10-15%


Pietele de carne si de lapte din Romania vor creste cu 10-15% pe an, mai ales datorita avansului consumului, a reducerii cotei de TVA, dar si a fiscalizarii, a declarat directorul general al Lactag, Adriean Asan.

carne lactagPietele de carne si de lapte din Romania vor creste cu 10-15% pe an, mai ales datorita avansului consumului, a reducerii cotei de TVA, dar si a fiscalizarii, a declarat directorul general al Lactag, Adriean Asan.
"Aceasta evolutie va avea la baza in special cresterea consumului, dar si scaderea TVA la produsele alimentare, care va reprezenta un mare imbold pentru producatorii din aceste industrii. In prezent, jumatate din consumul de pe piata de lapte este nefiscalizat, reprezentand ceea ce se vinde in piete si autoconsumul, si care se va muta o buna parte in piata fiscalizata", a explicat directorul general al Lactag.

Acesta sustine ca autoconsumul este mare in zona rurala. "Am fost la bunici, la tara, si acolo am dat unui copil un 'Fagaras'. Nu mancase niciodata. Ce ar insemna ca si cei de la tara sa consume jumatate din ceea ce se consuma la oras? Piata ar creste exponential", a spus Adriean Asan.

Potrivit Agerpres, directorul general al Lactag considera ca laptele se va ieftini in aceasta vara pe piata din Romania. "Vom bea un lapte ieftin in aceasta vara. Cel mai ieftin lapte de cand suntem noi in afacere, in primul rand pentru ca este un excedent pe piata de lapte si se reduce TVA. Totodata, mai exista si invazia produselor din import", a explicat Adriean Asan.

Acesta a mentionat ca anul trecut pietele de carne si de lapte din Romania au inregistrat o scadere de cateva procente, din cauza veniturilor reduse ale populatiei.

Lactag are in prezent 33 de magazine proprii, pana la finalul acestui an estimeaza ca va ajunge la 50 de magazine iar pana la sfarsitul lui 2016 la 80 de magazine.

Compania a inregistrat anul trecut un profit net de 2,65 milioane lei, in crestere de la 1,05 milioane lei in 2013.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat, luni, un eveniment dedicat societatilor care se transfera de pe piata Rasdaq, continuand astfel seria conferintelor dedicate investitorilor pentru piata AeRO, platforma de finantare si tranzactionare a IMM-urilor si start-up-urilor.

La eveniment au participat reprezentanti ai societatilor Argus Constanta, Comcereal Tulcea, Iamu Blaj, Lactag Costesti si Severnav Drobeta Turnu Severin.



Poti fi interesat si de