Campanie de imunizare a animalelor impotriva antraxului

Campanie de imunizare a animalelor impotriva antraxului


Medicii veterinari din judetul Mehedinti au inceput campania de vaccinare a animalelor impotriva antraxului, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Daniel Fainisi.

ovineMedicii veterinari din judetul Mehedinti au inceput campania de vaccinare a animalelor impotriva antraxului, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Daniel Fainisi.
Potrivit acestuia, in intregul teritoriu vor fi imunizate aproximativ 182.000 de ovine, 64.000 de caprine, 13.650 de ecvine si 37.000 de bovine.

"Lucratorii nostri se vor deplasa in fiecare circumscriptie pentru a vaccina, gratuit, animalele fermierilor. Actiunea este foarte importanta fiindca animalele bolnave nu vor putea fi sacrificate sau valorificate. Antraxul sau dalacul, cum este cunoscut in popor, este o boala care prezinta riscuri atat pentru animal, cat si pentru om", a precizat Daniel Fainisi.

El a spus ca toti crescatorii de animale au obligativitatea prezentarii animalelor la locul si data pe care au stabilit-o medicii veterinari.



Poti fi interesat si de